Le Tuana'i ma le Taimi nei o Thermometers

I aso nei, toetoe lava o aiga uma e iai sefua vevela numera.O lea la, o le asō o le a tatou talanoa e uiga i le taimi ua tuanaʻi ma le taimi nei o le thermometer.

MT-301 fua vevela numera
I se tasi aso i le tausaga o le 1592, na faia ai se lauga i le Iunivesite o Padua i Venise le tagata poto i le matematika Italia o lē na igoa iā Galileo, ma sa ia faia se suʻesuʻega faamafanafana paipa vai a o tautala.Na ia iloaina o le maualuga o le vai i totonu o le paipa e siitia ona o le vevela o le vevela, ma e pa'ū le vevela pe a maalili, Sa ia mafaufau i se faatonuga mai se uo fomai i se taimi e lei mamao atu: “Pe a mamaʻi tagata, o le vevela o le tino. e masani ona tulaʻi.E mafai ona e su'e se auala e fua sa'o ai le vevela o le tino?, e fesoasoani e suʻesuʻe le maʻi?”
I le fa'aosofiaina o lenei mea, na fausia ai e Galileo le thermometer tube glass i le 1593 e ala i le fa'aaogaina o le mataupu faavae o le fa'alauteleina o le vevela ma le fa'aitiitia o le malulu.Ma i le 1612, faatasi ai ma le fesoasoani a uo mai vaega eseese, na faaleleia atili ai le vevela.O lo'o fa'apipi'iina i totonu le 'ava malosi ua pisia mūmū, ma o fua 110 o lo'o togitogia i luga o le fa'alava tioata e mafai ona fa'aoga e va'ai ai le suiga o le vevela, lea e mafai ona fa'aoga e fua ai le vevela o le tino.O le fua muamua lea i le lalolagi.
Mai le "tuana'i" o le vevela, e mafai ona tatou iloa o le mercury thermometer aupito lata mai e faʻaaogaina foi le mataupu faavae lava e tasi o le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaitiitia o le malulu, na o le pau lava le mea tatou te suia le vai i totonu o le thermometer i le mercury.

fua vevela tioata
Ae ui i lea, O le mercury o se mea uʻamea mamafa mamafa.O lo'o lipotia mai e tusa ma le 1 kalama o le mercury o lo'o i ai i le su'esu'ega o le mercury.A maeʻa ona malepe, e faʻamama uma le mercury ua liki, lea e mafai ona faʻaogaina ai le mercury i le ea i totonu o se potu e 15 sikuea mita ma le maualuga o le 3 mita 22.2 mg / m3.O tagata i totonu o lenei si'osi'omaga o lo'o fa'aputuina fa'apea o le a vave ona fa'atupuina le oona o le mercury.
O le Mercury i le mercury glass thermometers e le gata ina tuʻuina atu ai se faʻalavelave tuusaʻo i le tino o le tagata, ae e mafua ai foʻi le faʻaleagaina o le siosiomaga.
Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻaleagaina ma lafoaʻia se mea e fuaina ai le mercury thermometer, o le a faʻafefeteina le mercury i totonu o le ea, ma o le mercury o loʻo i totonu o le ea o le a pa'ū i totonu o le eleele poʻo vaitafe o loʻo i ai vai timu, ma mafua ai le filogia.O fuala'au 'aina e ola i eleele nei ma i'a & Uiga i vaitafe o le a toe 'aina e i tatou, e mafua ai se li'o leaga tele.
E tusa ai ma le Faasilasilaga Numera 38 na tuuina atu e le Matagaluega o Puipuiga o le Siosiomaga muamua faatasi ai ma matagaluega ma komisi talafeagai i le 2017, o le "Minamata Convention on Mercury" na amata faamamaluina mo loʻu atunuu i le aso 16 o Aokuso, 2017. na taʻua manino ai le Mercury thermometers. ma le su'esu'e o le toto maualuga e fa'asa ona gaosia mai le aso 1/Ian o le 2026."
Ioe, O lea ua uma ona tatou maua isi mea e sili atu ma saogalemu: fua fa'akomepiuta, fua vevela infrared ma le vevela tioata Indium.
Digital thermometer & infrared thermometer e aofia uma i le vevela sensors, LCD screen, PCBA, tupe meataalo ma isi vaega faaeletonika.E mafai ona fua vave ma sa'o le vevela o le tino.Pe a faatusatusa i le thermometer tioata tioata masani, latou te maua le lelei o le faitau faigofie, tali vave, maualuga saʻo, galuega manatua, ma beeper alarm.Aemaise lava o le thermometer numera e leai se mercury.Le afaina i le tino o le tagata ma le siosiomaga lata ane, e faʻaaogaina lautele i fale, falemaʻi ma isi taimi.
I le taimi nei, o le tele o falemaʻi ma aiga i nisi o taulaga tetele ua suia le suʻega o le mercury i le vevela numera ma le vevela infrared.Ae maise lava i le vaitaimi o le COVID-19, o le vevela infrared e le mafai ona suitulaga i le faʻamaʻi pipisi "auupega".matou te talitonu o le Faʻasalalauga a le atunuʻu, o le taʻutaʻua o tagata uma o le lamatiaga o le mercury, o oloa faʻasologa o le mercury o le a litaea i luma.


Taimi meli: Me-26-2023